Пятница
29.03.2024
02:25
Приветствую Вас Гость
RSS
 
"Солнечные дети Херсонщины"
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 38

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Август » 11 » «Оздоровчо-інформаційна поїздка «Морська пригода»
23:22
«Оздоровчо-інформаційна поїздка «Морська пригода»


18 квітня журі у складі п’яти дуже професійних людей, серед яких два члена Фонду громади Херсона «Захист» — заступник голови правління Ігор Бергарт, генеральний директор ВАТ «Херсонський облрембуттрест» та Юрій Грабар, генеральний директор ТОВ Торговий дім «Маркет-груп-Херсон» та три експерта-представники громади міста — незалежні журналісти, які дотичні до діяльності організацій громадянського суспільства, а саме Владислав Гладкий, Єлла Стефанова та Світлана Анедченко, прийняли рішення щодо визначеня переможцями конкурсу чотирьох місцевих ініціатив. Попередньо кожен з них оцінив 15 конкурсних заяв, а сьогодні через бурхливі спори журі прийшло до загального рішення:
Міні-грант Фонду у розмірі три тисячі гривень отримує проект “Оздоровчо-інформаційна поїздка «Морська пригода» Херсонської обласної організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».
Згідно зі статистичними даними в 2015-2016 роках в Херсонській області народилося 15 дітей з синдромом Дауна. Багато батьків сонячних дітей потребують психологічної підтримки. Ставлення оточуючих до таких дітей неоднозначно: одні гидливо відвертаються, інші відходять в страху заразитися, треті відкрито заявляють, що їм не місце в суспільстві. Але є і такі, яких стає все більше, хто приймає сонячних дітей, бачать в них особистість і допомагають таким дітям соціалізуватися і реалізувати себе. Проблема зміни ставлення до дітей з особливостями у розвитку, зокрема, з синдромом Дауна, може бути вирішена тільки шляхом привернення уваги до життя таких дітей і залучення в процеси їх соціалізації активних громадян суспільства.
Крім того, діти з синдромом Дауна мають слабкий імунітет та супутні хронічні захворювання. Дуже важливо для будь-якої дитини зміцнювати здоров’я в оздоровчому закладі, розташованому на морському узбережжі.
ГО «Сонячні діти Херсонщини» за підтримки управління соціальної політики Херсонської міської ради розробила проект «Оздоровчо-інформаційна поїздка «Морська пригода». Фінансову підтримку проекту надає БО "Фонд громади міста Херсон"Захист" в рамках конкурсу "Доброчин 2016".
В рамках проекту буде проведено інформаційну кампанію з метою розвінчання міфів про синдром Дауна; організовані зустріч з батьками дітей з синдромом Дауна, які проживають в прилеглих районах, спортивні та навчальні програми для дітей, в тому числі і для дітей з синдромом Дауна; будуть розроблені і надруковані буклети про діяльність ГО «Сонячні діти Херсонщини».

Просмотров: 575 | Добавил: irina_hanikova | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей